Ir al contenido principal

Cel.lebració de la diada a Can Masoliver: un 11 de setembre gastronòmic

El cuiner barceloní Pere Masoliver fa 18 anys que defensa la cuina de Catalunya a Panamá, primer des del restaurant Café Balear i en els darrers anys en un renovat Can Masoliver. S'ha guanyat el respecte de la societat panamenya amb una cuina d'arrels mediterrànias i sempre amb una carta trufada de receptes de la tradició gastronòmica del nostre estimat país.
.
En Pere sempre està pendent de les grans festes de Catalunya i organitza en el seu restaurant nits especials per recordar les diades amb els millors plats del seu repertori català. En aquesta ocassió va oferir als seus clients un bufet lliure imponent on gaudir des d'una escalivada com Dèu mana, els canelons de l'avia de veritat, una versió lliure de esqueixada, arroç i fideus, pollastre amb samfaina, fricandó amb bolets... un ampli recorregut fins els postres més típics com el braç de gitano, carquinyolis, el postre de músic i, com no, la crema catalana...
.
Per tots els catalans que puguin llegir aquest texte els pot semblar un menú comú que no mereix un elogi, però no heu d'oblidar que us escrivim des de Panamá i te molt valor que hi hagi una persona com en Pere Masoliver que any rere any segueix respectant i estimant els orígens oferint a tothom que s'apropa al seu restaurant una finestra oberta al sentiment català sobre el plat, siguin quatre gats a voltes o, com ahir, un èxit impressionant de públic, l'amic Pere demostra que a Panamá hi ha una ambaixador del nostre país i que hi és obert tot l'any.
.
El Pere va preparar en dues grans paelles. L'arroç negre amb calamars ja que la sèpia és dificil de poder trobar a Panamá, però tenia la intensitat de sabors i la particular textura d'un dels meus arrossos preferits. A l'altre hi havia una atrativa fideuà que va provocar el deliri entre els assistents.
.
Pels amants de les flatulències, les mongetes seques amb botifarra estaven boníssimes - hi vaig repetir dues vegades- especialment amb all i oli, confeso que vaig exagerar amb la salsa i pasada la mitjanit era dificil que algú s'em acostés a parlar.
.
En un dels salons privats del restaurant varem fer pinya un grup d'amics i familia amb orígens i vínculs d'afecte amb Catalunya. En aquesta imatge els quatre catalans de la nostra empresa.
.
Una imatge per recordar els amics que hem cel.lebrat la Diada 2009, de dreta a esquerra: Leonor Alcantara. Oriol, Selva, Pere Masoliver, Rosa Maria i Agustí Fillol, Maria Fernanda i Felip Andreu

Comentarios

Entradas populares de este blog

Licor de Merda. el "secreto" mejor guardado

"El descanso del Guerrero" es el slogan publicitario del Licor más escatológico del mundo, de regalo con la compra de 3 botellas un práctico orinal El hombre ha utilizado a lo largo de la historia todo tipo de materias primas para la elaboración de licores, normalmente del reino vegetal, pero también en algunas fórmulas bien conocidas los protagonistas son del reino animal, insectos, gusanos, escorpiones, serpientes (recuerdo un licor de serpiente cobra que me regalaron desde Vietnam)... pero lo que nunca imaginé es que la materia prima pudiera ser tomada del propio ser humano y del principal de sus deshechos... la merda. Ayer en una despensa de licores me topé de frente con una botella de Licor de Merda de los años 70 que su propietario portugués guardaba como oro ya que años antes la habia conseguido en una licorería de Portugal. Para ese hombre fue la confirmación de un cuento antiguo que no acababa de creer y se hizo con un ejemplar pagando por ella una fuerte suma. A

Pedir la cuenta en un restaurante, un signo globalizado

¿Cómo pides la cuenta en un restaurante? De Barcelona a Toquio, de Nueva York a Buenos Aires, a menos que el camarero esté a nuestro lado y verbalicemos la petición, el signo que realizamos es un código fundamental de la cultura humana global: los dedos pulgar e índice unidos acompañado del movimiento rápido y en vaivén de la mano con el brazo ligeramente alzado hasta conseguir la atención y asentimiento del servicio del restaurante... por mucho que le doy vueltas, no encuentro otro signo gestual más universal y difundido que este, posiblemente solo superado por el SI o el NO gesticulado con la cabeza al comprobar si el contenido de la cuenta es el esperado.

Olio di Sansa di oliva: Estafa en los anaqueles

¿Alguien me entiende cuando digo: " Setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat "? En realidad no digo nada, es solo una frase para poner a prueba a los que intentan aprender pronunciación catalana. Pues bien este "trabalenguas" tiene un significado tan oculto como el producto que se esconde tras las etiquetas de botellas de " olio di sansa di oliva ". El mercado venezolano va a inundarse de este tipo de aceite "de oliva". La empresa que gestiona los permisos sanitarios de mis productos comentaba esta semana que en el Ministerio de Salud existía una gran cantidad de expedientes pendientes de aprobación de aceite de orujo de aceitunas. La razón principal es que el precio del aceite de oliva virgen ha subido mucho por la escasez provocada por las heladas del pasado invierno en la cuenca mediterranea, por tanto muchos importadores se han decidido a incorporar un subproducto derivado de la aceituna que podriamos catalogar como el más in