El cuiner barceloní Pere Masoliver fa 18 anys que defensa la cuina de Catalunya a Panamá, primer des del restaurant Café Balear i en els darrers anys en un renovat Can Masoliver. S'ha guanyat el respecte de la societat panamenya amb una cuina d'arrels mediterrànias i sempre amb una carta trufada de receptes de la tradició gastronòmica del nostre estimat país.
.
En Pere sempre està pendent de les grans festes de Catalunya i organitza en el seu restaurant nits especials per recordar les diades amb els millors plats del seu repertori català. En aquesta ocassió va oferir als seus clients un bufet lliure imponent on gaudir des d'una escalivada com Dèu mana, els canelons de l'avia de veritat, una versió lliure de esqueixada, arroç i fideus, pollastre amb samfaina, fricandó amb bolets... un ampli recorregut fins els postres més típics com el braç de gitano, carquinyolis, el postre de músic i, com no, la crema catalana...
.
Per tots els catalans que puguin llegir aquest texte els pot semblar un menú comú que no mereix un elogi, però no heu d'oblidar que us escrivim des de Panamá i te molt valor que hi hagi una persona com en Pere Masoliver que any rere any segueix respectant i estimant els orígens oferint a tothom que s'apropa al seu restaurant una finestra oberta al sentiment català sobre el plat, siguin quatre gats a voltes o, com ahir, un èxit impressionant de públic, l'amic Pere demostra que a Panamá hi ha una ambaixador del nostre país i que hi és obert tot l'any.
.
.
El Pere va preparar en dues grans paelles. L'arroç negre amb calamars ja que la sèpia és dificil de poder trobar a Panamá, però tenia la intensitat de sabors i la particular textura d'un dels meus arrossos preferits. A l'altre hi havia una atrativa fideuà que va provocar el deliri entre els assistents.
.
Pels amants de les flatulències, les mongetes seques amb botifarra estaven boníssimes - hi vaig repetir dues vegades- especialment amb all i oli, confeso que vaig exagerar amb la salsa i pasada la mitjanit era dificil que algú s'em acostés a parlar.
.
En un dels salons privats del restaurant varem fer pinya un grup d'amics i familia amb orígens i vínculs d'afecte amb Catalunya. En aquesta imatge els quatre catalans de la nostra empresa.
.
Pels amants de les flatulències, les mongetes seques amb botifarra estaven boníssimes - hi vaig repetir dues vegades- especialment amb all i oli, confeso que vaig exagerar amb la salsa i pasada la mitjanit era dificil que algú s'em acostés a parlar.
.
En un dels salons privats del restaurant varem fer pinya un grup d'amics i familia amb orígens i vínculs d'afecte amb Catalunya. En aquesta imatge els quatre catalans de la nostra empresa.
.
Una imatge per recordar els amics que hem cel.lebrat la Diada 2009, de dreta a esquerra: Leonor Alcantara. Oriol, Selva, Pere Masoliver, Rosa Maria i Agustí Fillol, Maria Fernanda i Felip Andreu
Comentarios
Publicar un comentario