Ir al contenido principal

Sant Jordi 2010. El Menu de les lletres (Català)

Un any més tenim el plaer de presentar el menú oficial del sopar del día de Sant Jordi organitzat pel Pere Masoliver del restaurant català de Panamà Can Masoliver, i amb la participació dels vins de l'importadora especialitzada en vins catalans SDS Internacional.
.
En aquesta edició ha participat en la selecció del menu el membres del grup de facebook "Catalans a Panamà".i per voluntat popular del grup dediquem el Sant Jordi als escriptors en llengua catalana.
.
El sopar de Sant Jordi és una oportunitat per compartir taula amb els catalans residents a Panamà i els amics panamenys que estimen la cuina i la cultura catalana en el dia de la rosa i el llibre.
.
Podrem gaudir d'una proposta gastronòmica molt representativa presentada en un bufet lliure i amb barra lliure de vins, caves i licors per fer un viatge als autèntics sabors de la cuina tradicional de Catalunya i gaudir dels vins que ens ofereix la nostra terra.

Sant Jordi 2010. El Sant Jordi dels escriptors
23 d'abril 7 de la tarda, Restaurant Can Masoliver
Preu únic 27 dólars. reserves al (507) 2692415

Entrants
Torrades de pagés amb escalivada, anxoves i un poema d’en Salvat Papasseit.
Esqueixada de bacallà de la Plaça del Diamant
Calçots de Volcán amb versos de Martí Pol i “romesco”
El Trinxat de la Cerdanya que un dia va menjar Néstor Lujan .
Escudella barrejada de l’Auca del Senyor Esteve
.
Arrós i pastes
Arros negre o el poema visual de Joan Brossa sobre el plat.
Fideuà de les cançons de taberna i oblit d’en Sagarra.
.
Carns
Botifarra amb mongetes amb esclat de pets d’en Quim Monzó.
Pollastre amb calamars i gambes per fer content en Josep Plà .
Conill a la brasa amb Tirant lo blanc, un all i oli feudal.
.
Postres
Macedonia de fruites seriosa com l’Espriu.
Peres al vi a l´estil dels monjos del Monestir de Poblet.
Crema Catalana com li agradava al poeta Foix de Sarria.
.
Sobretaula
Un cremat en honor als mariners de Calella que varen morir al peu del canó
Cafes i copes per tertulians, cantautors, dramaturgs i poetes.
.
Selecció de Vins de SDS Internacional
Canals Nadal Brut reserva. Xarel.lo, macabeu i parellada. Caves Canals Nadal, D.O. cava
Bàrbara Forés Blanc 2007. Garnatxa blanca. Celler Bàrbara Forés D.O. Terra alta.
Jaspi 2007. Garnatxa i carinyena. Celler Coca i Fitó D.O. Montsant
Mas Mallola 2006. Garnatxa, carinyena, sirah i cabernet. Celler Marco Abella D.O.Q. Priorat
.
Per reserves a internet entreu a la web de Can Masoliver

Comentarios

  1. Anónimo10:06 p. m.

    Ho trobo tot molt bó, m'apunto segur.

    Sergi Ametller (el catala al canal de Panama)

    ResponderEliminar
  2. Anónimo10:08 p. m.

    em sembla tot molt bo, m'apunto segur

    sergi ametller (el catala del canal de panama)

    ResponderEliminar
  3. Sergi Ametller10:09 p. m.

    em sembla tot molt bo, m'apunto segur

    sergi ametller (el catala del canal de panama)

    ResponderEliminar
  4. benvolgut Sergi, tot un plaer saber de la teva presencia a Panamà, seria molt bo tenir-te també com a membre de "catalans a panama" a facebook, ja som un bon grup i funciona com a punt de comunicació entre molts dels catalans que vivim a panama,

    espero ens coneixerem el dia de sant jordi,
    una abraçada,
    Oriol

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Licor de Merda. el "secreto" mejor guardado

"El descanso del Guerrero" es el slogan publicitario del Licor más escatológico del mundo, de regalo con la compra de 3 botellas un práctico orinal El hombre ha utilizado a lo largo de la historia todo tipo de materias primas para la elaboración de licores, normalmente del reino vegetal, pero también en algunas fórmulas bien conocidas los protagonistas son del reino animal, insectos, gusanos, escorpiones, serpientes (recuerdo un licor de serpiente cobra que me regalaron desde Vietnam)... pero lo que nunca imaginé es que la materia prima pudiera ser tomada del propio ser humano y del principal de sus deshechos... la merda. Ayer en una despensa de licores me topé de frente con una botella de Licor de Merda de los años 70 que su propietario portugués guardaba como oro ya que años antes la habia conseguido en una licorería de Portugal. Para ese hombre fue la confirmación de un cuento antiguo que no acababa de creer y se hizo con un ejemplar pagando por ella una fuerte suma. A

Pedir la cuenta en un restaurante, un signo globalizado

¿Cómo pides la cuenta en un restaurante? De Barcelona a Toquio, de Nueva York a Buenos Aires, a menos que el camarero esté a nuestro lado y verbalicemos la petición, el signo que realizamos es un código fundamental de la cultura humana global: los dedos pulgar e índice unidos acompañado del movimiento rápido y en vaivén de la mano con el brazo ligeramente alzado hasta conseguir la atención y asentimiento del servicio del restaurante... por mucho que le doy vueltas, no encuentro otro signo gestual más universal y difundido que este, posiblemente solo superado por el SI o el NO gesticulado con la cabeza al comprobar si el contenido de la cuenta es el esperado.

Olio di Sansa di oliva: Estafa en los anaqueles

¿Alguien me entiende cuando digo: " Setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat "? En realidad no digo nada, es solo una frase para poner a prueba a los que intentan aprender pronunciación catalana. Pues bien este "trabalenguas" tiene un significado tan oculto como el producto que se esconde tras las etiquetas de botellas de " olio di sansa di oliva ". El mercado venezolano va a inundarse de este tipo de aceite "de oliva". La empresa que gestiona los permisos sanitarios de mis productos comentaba esta semana que en el Ministerio de Salud existía una gran cantidad de expedientes pendientes de aprobación de aceite de orujo de aceitunas. La razón principal es que el precio del aceite de oliva virgen ha subido mucho por la escasez provocada por las heladas del pasado invierno en la cuenca mediterranea, por tanto muchos importadores se han decidido a incorporar un subproducto derivado de la aceituna que podriamos catalogar como el más in